Muz Diyeti ile Zayıflama

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Muz diyeti, Japon bir eczacı tarafından geliştirilmiş, açlık hissi uyandırmayan ve 4 günde yaklaşık 4 kilo verdiren bir diyet listesi. Kısa sürede çok hızlı kilo verdirmesiyle ünlenen bu diyet, popüler olduğu o günlerde Japonya’da muz kıtlığına da sebep olmuş.

Muz Diyeti

Mucizevi muz diyeti, 2008 yılından günümüze kadar popülaritesini hiç kaybetmemiştir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde defalarca birçok makaleye konu olmuş mucizevi Japon muz diyeti hakkında sağlıklı mı? Faydaları nelerdir? Nasıl yapılır? Ülkemizde yapan var mı? Kilo verenler ne gibi yorumlar yapmış daha yakından inceleyelim.

Muz diyeti yapanlar sadece kilo vermiyor. Aynı zamanda diyetin ana besini olan muzun içeriğinde bulunan serotonin hormonu, kişiye mutluluk ve enerji veriyor. Bu durum kişinin ruh haline de olumlu yönde katkı sağlıyor. Dolaysıyla birçok diyette yaşanan yoksunluk duygusu ve sürekli yeme ihtiyacı bu beslenme programında yaşanmıyor.

Muz; A,B6,C,E,K, vitaminleri içermektedir. Protein, bakır, sodyum, manganez, magnezyum, fosfor, kalsiyum ve diyet lifi bakımından zengin mineralleri barındırması sebebiyle de sindirimi kolaylaştırmaktadır. Bu bakımdan kilo vermeye katkısı oldukça yüksektir.

Ayrıca kan basıncını dengeler ve böbrek taşlarını düşürmede çok etkilidir. Uzun süre tok tutan, zindelik ve enerji veren muz diyeti nasıl yapılır? Kaç kilo verdirir? 4 günlük muz diyeti listesi ile birlikte sık sorulan soruların cevaplarına geçebiliriz.

Muz Diyeti Kaç Kilo Verdirir?

Aşağıda yer verilen listeyi 4 gün boyunca uygulayanlar kilo fazlalığına, metabolizma hızı, cinsiyet, ilaç kullanımı, genetik faktörler ve kilo vermeye engel bir rahatsızlığın oluşuna göre farklı oranda kilo kaybı yaşayabilir. Muz diyeti ile zayıflayanlar ortalama 4 günde 3-4 kilo verdiğini forum ve bloglar da yaptıkları yorumlar ile desteklemektedirler.

Muz Diyeti Listesi

Sabah Kahvaltıda: 2-3 adet orta boy muz ile birlikte 2 bardak ılık su

Öğlen Yemeği: Kalori değeri düşük, mevsim sebzelerinden yapılmış bir porsiyon yemek. Pırasa, brokoli, kabak, taze fasulye, karnabahar v.b

Not: Yemeklerinizi buharda veya çok az sızma zeytinyağı ile hazırlamaya özen gösterin. Salça ve tuz kullanmamaya özellikle dikkat etmekte fayda var.

Ara öğün: Kuru yemiş olarak 8-10 adet fındık ya da 2-3 adet ceviz içi. Kuru meyve veya yeşil çay gibi zayıflamaya yardımcı bitki çayı yanında 1-2 adet light bisküvi tüketebilirsiniz

Akşam Yemeği: 1 porsiyon yağsız veya 1 tatlı kaşığını geçmemek kaydı ile hakiki zeytinyağı ile hazırlanmış salata ya da tere, roka, marul gibi mevsimsel yeşillikler.

Protein bakımından zengin ve düşük kalorili 1 porsiyon tercihen ızgara yahut haşlama şeklinde beyaz et. Tavuk, hindi, balık gibi. Derisiz ve yağsız olmasına dikkat edilmelidir.

Bu program kapsamında akşam 20:00 dan sonra kesinlikle yemek yenmemeli ve kalorili içecek tüketilmemelidir.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri